Gameland

Het Game Portaal van Nederland

Gameland

Welkom op de Gameland review + pagina

Ter overname Gameland.nl


Sony Xperia XZ2 | REVIEW
Hardware / Maandag - 3 Sep 2018     A+ | a-

Games spelen waar en wanneer je maar wilt: het is de droom van elke gamer. We hebben natuurlijk de nodige handhelds en hybride consoles, maar ook met smartphones kan deze droom uitkomen. Zo hebben we daar de Sony Xperia XZ2, want met deze smartphone heb je altijd een spelcomputer bij de hand. De Sony Xperia XZ2 is niet zo maar een smartphone maar belooft daarnaast ook nog eens extreem entertainment, in zowel gaming als geluid!

Gamen kan op elk denkbare smartphone, maar wat maakt de Xperia XZ2 dan zo’n goed apparaat om op te gamen? Naast dat de telefoon ongelooflijk fijn is om vast te houden, waardoor je games goed kunt bedienen, heeft het apparaat ook nog eens een hele krachtige processor en zal je geen enkele hapering in een mobile game vinden. Op het grote scherm is alles goed te zien en het kristalheldere stereogeluid is de kers op de taart. Het spelen van een game wordt hierdoor nog eens een stuk intenser, dan dat je dat gewend bent bij een andere smartphone.

Stuur zo strak als Max Verstappen

Ik schreef al eerder dat de telefoon erg fijn is om vast te houden. Dit komt doordat de achterkant van de Sony Xperia XZ2 gebold is. Dit is een gegeven welke je niet zo vaak ziet bij een smartphone, maar voor ons als gamers is dit een handig detail. Hierdoor ligt de telefoon namelijk extra lekker en stevig in de hand. Dit is vooral handig als je met een racegame als Real Racing 3 in de voetsporen van Max Verstappen wil treden. Met dit spel kun je de bolide strak door de bochten sturen door de telefoon naar links of rechts te kantelen. Dankzij de gebolde achterkant heb je ook nog net wat meer precisie en vlieg je niet zo snel in de grindbak. Zo finish je vast op de hoogste trede van het podium!

Ideale motor en groot scherm

De Sony Xperia XZ2 heeft de ideale motor om te gamen op je smartphone. Het hart van de telefoon is een Snapdragon 845-processor en dat is de krachtigste smartphoneprocessor van dit moment. De telefoon hapert daardoor geen moment tijdens het spelen van bijvoorbeeld Clash of Clans. Wel zo fijn, want dat is wel het laatste dat je wil als er net een clanwar begint.

Mede dankzij zijn grote scherm biedt de Sony-smartphone jou als gamer entertainment to the extreme. Het display is met 5,7 inch heel groot: ideaal als Fortnite straks ook officieel voor Android beschikbaar komt. Wat ook nog een flink voordeel is, is dat het scherm wat langer is dan dat je gewend bent. Zo zie je de tegenstanders dus nét iets eerder, en kan dit flink in je voordeel werken.

Dik stereo geluid uit je phone

Stereospeakers op een smartphone? De meeste telefoons geven pas een goed geluid, nadat je de headphones gebruikt. Ik kan stellen dat de Sony Xperia XZ2 iets heeft wat andere telefoons missen: superieur stereogeluid. Met het volume op maximaal en de Hi-Res Audio-kwaliteit van de smartphonespeakers hoor je tijdens het gamen precies wat er om je heen gebeurt. Zowel de hoogste tonen als de diepste basgeluiden komen namelijk optimaal door. Extra spannend als je met Into the Dead 2 op zombies jaagt. Komen ze van voor, achter, links of rechts? Gewoon op je gehoor afgaan en afknallen die handel!

Playstation op de smartphone

Als je dacht dat je alleen mobile games kunt spelen op de Sony Xperia XZ2, dan heb je het helemaal mis. Ben je een die-hard PlayStation 4-fan, dan mag je de Xperia XZ2 serieus als je favoriete smartphone gaan beschouwen. De smartphone ondersteunt namelijk Remote Play, waardoor je Playstation 4-games kunt streamen naar de Xperia XZ2. Zit je vriend(in) nu juist Netflix te checken, terwijl je zo graag wilt gamen? Geen probleem, start Remote Play op en dompel jezelf in de wondere wereld van bijvoorbeeld God of War of The Last of Us. Doordat je dus PS4-games kunt afspelen op deze smartphone, is het ook mogelijk om de DualShock 4-controller van je PlayStation via Bluetooth koppelen met je telefoon. Dat betekent dat je een veel betere PS4 Remote Play-ervaring zult hebben. Als bonus kun je nu ook je PS4-controller gebruiken als een controller voor Android-spellen. Een enorme plus, vooral als je iets speelt als Minecraft Pocket Edition of een ander spel dat een controller ondersteunt.

De extraatjes!

Als jij wil gamen op je smartphone zit je dus goed met de Sony Xperia XZ2. Met een paar accessoires voor de telefoon til je jouw game-ervaring naar een nóg hoger plan. Zo zorgt bijvoorbeeld een powerbank ervoor dat je kunt gamen tot je erbij neervalt. Hiermee laad je jouw telefoon namelijk altijd en overal op. Geen paniek dus als je net op het punt staat dat ene lastige level te halen!

Wil je extra realistisch gamen? Duik dan in de wereld van Virtual Reality. Met mobiel gestuurde headsets, als de Gear VR van Samsung en de Google Cardboard, game je extra intens op je telefoon. Vooral de Cardboard is in combinatie met de Xperia XZ2 een aanrader. Sterker nog: een garantie op entertainment to the extreme! Met zo’n VR-bril zijn spacegames als Minos Starfighter VR nóg veel intenser.

Conclusie

Oke, de Sony Xperia XZ2 is een Android gebaseerde telefoon. Je kunt ermee bellen, Whatsappen, Facebooken of andere populaire apps gebruiken. Hetgeen wat deze smartphone zo ongelooflijk fijn maakt, zijn de aanpassingen voor gamers. Zo ligt de phone goed in de hand, kent het een groot en fijn scherm, heeft het een ongelooflijk goede geluidskwaliteit en kun je zonder haperen een shitload aan mobile games spelen.

Wat het nu echt zo tof maakt zijn de functionaliteiten die ervoor zorgen dat je Playstation 4-games kunt spelen op deze telefoon. Koppel je DualShock 4 aan en geniet van de waanzinnige games die de console kent. Dus ben je nog op zoek naar een vette smartphone en ben je een fan van zowel mobile games als PS4, dan maak je een goede keuze door de Xperia XZ2 in huis te halen!


Bron: Rowdy Oomen / StarGamers

Terug Terug naar het overzicht Verder
Top