Gameland

Het Game Portaal van Nederland

Gameland

Welkom op de Gameland review + pagina

 


RAINBOW SIX: SIEGE – YEAR 5 | PREVIEW
Reviews / Zondag - 16 Feb 2020     A+ | a-

Tijdens de Six Invitational 2020, het grootste Rainbow Six esportstoernooi ter wereld, is zojuist onthuld dat in het nieuwe seizoen van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege een Nederlandse Operator wordt geïntroduceerd.

Wij waren een aantal dagen geleden uitgenodigd door Ubisoft om de eerste nieuwe content van Year 5 uit te proberen.

Operation Void Edge, wat het eerste seizoen van het vijfde jaar is, voegt twee nieuwe Operators toe aan de game: Iana en Oryx, respectievelijk een aanvaller uit Nederland en een verdediger uit Jordanië. Daarnaast is de map Oregon opnieuw ontworpen en brengt dit nieuwe seizoen weer een reeks gameplayveranderingen en een tijdelijk evenement naar Rainbow Six Siege.

De Nederlandse aanvaller Iana studeerde systeemtechnieken en was erg goed in topografische software. Door haar kennis kan zij een holografische weergave van zichzelf genereren die ze met haar Gemini Replicator kan besturen. Wanneer Iana haar hologram activeert, heeft zij er meteen controle over. Het hologram kan bewegen en maakt dezelfde geluiden als Iana, maar kan niet schieten, geen melee-aanvallen uitvoeren en geen secundaire gadgets gebruiken.Oryx is de onofficiële bevelhebber in het fort van Kaid (een eerdere Operator). Hij handhaaft dit fort tijdens Kaid’s afwezigheid en is zijn vertrouwde adviseur. Oryx is een zwaar getrainde Operator die geen gadgets heeft, maar gebruikmaakt van zijn Remah Dash. Door zijn snelheid kan hij gemakkelijk roamen en korte afstanden afleggen met ongekende snelheid. Zijn Remah Dash kan ook worden gebruikt om tegenstanders neer te beuken of door breekbare muren te rennen, maar hierdoor verliest Oryx wel een deel van zijn health. Tot slot is Oryx ook in staat om omhoog te klimmen via open hatches, waardoor hij een aanzienlijk tactisch voordeel heeft ten opzichte van zijn tegenstanders.Met de twee nieuwe Operators mochten wij aan de slag op de opnieuw ontworpen map Oregon. In deze map is de kelder flink uitgebreid en zijn de zolder en kantoortoren tevens voorzien van meer speelbare ruimtes en mogelijkheden. Verder zijn er nog een flink aantal van veranderingen te vinden door de gehele map, zodat de map beter aansluit op de huidige mogelijkheden van Rainbow Six Siege.
Bron: Rowdy Oomen / StarGamers
Terug Terug naar het overzicht Verder
Top