Gameland

Het Game Portaal van Nederland

Pokémon en Zelda moeten de smartphones veroveren
Nintendo  |  15 May 2017 14:11  |  A+ | a-
Nintendo Mobile
Nintendo Mobile

Alles wat met Pokémon te maken had, was helemaal de shit begin deze eeuw. De hype is er vanaf maar dat betekent nog niet dat het succes weg is. Nog steeds lopen de games prima, gaat de serie door en blijven de kaarten gedrukt worden en de smartphones zijn ondertussen ook veroverd.

Na het succes van Pokémon Go lijkt er nog een game te gaan komen voor op je mobiel. Volgens de Wall Street Journal is Nintendo namelijk bezig met een Pokémon Trading Card Game. Alsof het vangen van de virtuele monstertjes nog niet lastig genoeg was, kunnen we straks ook digitale kaarten verzamelen. Daarnaast met de krant dat ook Zelda en Link hun opwachting gaan maken op de mobieltjes.

Nintendo lijkt de laatste jaren steeds meer in te zetten op mobile gaming. Zo werden eerder al Pokemon Go, Miitomo, Super Mario Run en Fire Emblem Heroes gelanceerd. Later dit jaar komt Animal Crossing ook naar de smartphones en geruchten zijn dat Pokemon TGC en The Legend of Zelda volgen. Docenten zijn in ieder geval bij deze gewaarschuwd. Die zullen komende jaren flink wat mobieltjes van ongeconcentreerde kinders kunnen scoren.
 



Bron: Stephan Stuij / StarGamers

Top