Gameland

Het Game Portaal van Nederland

Fortnite had crossplay tussen Xbox One en Playstation 4
Nieuws  |  19 September 2017 11:16  |  A+ | a-
Fortnite
Fortnite

Spelers van Fortnite hebben ontdekt dat er afgelopen weekend crossplay mogelijk was tussen de PlayStation 4 en Xbox One. Dat is opvallend, omdat Sony en Microsoft officieel geen ondersteuning bieden voor crossplay tussen de consoles. Mogelijk heeft ontwikkelaar Epic crossplay ingeschakeld.

Spelers van Fortnite laten op Reddit weten dat er afgelopen weekend een aantal uren lang crossplay was tussen spelers op de PlayStation 4 en de Xbox One. Eerst viel bij gebruikers van de PlayStation-versie op dat er spelersnamen met een spatie in het spel verschenen. Op de Sony-console is het niet mogelijk om een naam met een spatie te gebruiken.

Later plaatsten spelers ook fotobewijs, zo is te zien hoe een vader en zoon samen in hetzelfde Fortnite-potje zitten, op een PlayStation 4 en een Xbox One.

Ontwikkelaar Epic Games heeft niets bekendgemaakt over het activeren van crossplay tussen de twee consoles. Ook Microsoft en Sony hebben hier niets over gezegd. Het is niet duidelijk of de functie met opzet is aangezet en het is ook niet duidelijk of crossplay tussen de consoles actief zal blijven. Spelers van de consoleversies konden al samenspelen met pc-gamers.

Op Twitter vroeg men aan Xbox-hoofd Phil Spencer wat hij van het voorval vond, zijn reactie zie je hieronder:




Bron: Rowdy Oomen / StarGamers

Top