Gameland

Het Game Portaal van Nederland

Komen Fortnite en Diablo 3 naar de Nintendo Switch?
Nintendo  |  20 February 2018 18:20  |  A+ | a-
fortnite-switch
fortnite-switch

Er duiken weleens van die geruchten op, waarvan je nogal enthousiast kan raken. Als we gamesjournalist en industrie-insider Marcus Sellars mogen geloven, zou Blizzard momenteel druk in de weer zijn met het porten van Diablo 3 naar Switch. En alsof dat alles nog niet genoeg is, voegt hij er nog aan toe dat ook Fortnite onderweg zou zijn naar een Switch bij jou in de buurt.

 Volgens Sellars zou de Diablo 3 Switch-versie verschijnen begin 2019, en zou Blizzard eveneens lokale multiplayer implementeren zodat je samen met je vrienden met meerdere Switch-consoles aan de slag kan.
 

Diablo 3 is in development for the Nintendo Switch and should be out early 2019”, tweette hij. “They are wanting to implement Local play with multiple switches.

Daarnaast beweert Marcus Sellars ook dat Epic Games’ Fortnite onderweg zou zijn naar Nintendo Switch. “Fortnite = Nintendo Switch”, tweette hij daarover. En volgens Sellars mogen we deze port nog dit jaar, in augustus of september, verwachten.Dit werd nog niet officieel bevestigd door Epic maar de industrie-insider is er rotsvast van overtuigd:

Wouldn’t say fact as it’s not confirmed by the developer but yeah it’s happening.

Natuurlijk hebben we hier altijd een stevige korrel zout bij de hand wat betreft dit soort verhalen, maar als Diablo-fan zijn we toch lichtjes opgewonden… Bovendien liet Epic Games begin dit jaar, bij monde van Epic’s Worldwide Creative Director Donald Mustard reeds verstaan dat ze openstaan voor een port.

Blizzards Diablo 3 verscheen eerder reeds op console, namelijk PlayStation 4 en Xbox One, en eerder nog op PS3 en Xbox 360. Een Switch-port kan dan toch de volgende logische stap zijn. Toch?

En of we Sellars mogen vertrouwen? Hij lekte eerder al Switch gerelateerde informatie voor de game(s) officieel werden aangekondigd. Denk maar aan Soul Calibur 6 en het in ontwikkeling zijnde Black Ops 4.


Bron: Rowdy Oomen / StarGamers
Top