Gameland

Het Game Portaal van Nederland

Telltale Games definitief failliet, Steam games zullen verdwijnen
Nieuws  |  15 November 2018 18:18  |  A+ | a-
Telltale Games
Telltale Games

In september vroeg ontwikkelaar Telltale Games faillissement aan, maar nu lijkt het verhaal echt op zijn einde te lopen voor het bedrijf…

Dit nieuws komt naar buiten door een gesprek met het bedrijf Sherwood Partners, dat de lopende financiële regelingen van Telltale moet afhandelen.

Het bedrijf geeft in een gesprek Game Daily aan, dat onder andere de zorgfondsovereenkomst COBRA voor veel (voormalig) medewerkers van Telltale ten einde komt vanwege het faillissement.


Veel ex-medewerkers zitten vanaf 30 november zonder zorgverzekering, terwijl ze hier maanden- of zelfs jarenlang voor hebben betaald.

Ook gaan Telltale games van Steam  verwijderd worden. De grote games als Game of Thrones en The Walking Dead staan nu nog online, maar andere games van de ontwikkelaar als Back to the Future en Tales of Monkey Island zijn niet meer te koop bij Steam.

Volgens een brief aan crediteuren en aandeelhouders is het faillissement definitief aangevraagd op 11 november en hebben financiële belanghebbenden tot 9 april 2019 de tijd om hun monetaire lasten te bewijzen.


Bron: Rowdy Oomen / StarGamers

Top